СБУ затримала лідерів злочинного угруповання, причетного до викрадення людей

До складу угруповання входило близько 15 осіб із кримінальним минулим, кажуть в СБУ

Служба безпеки України повідомила, що заблокувала діяльність злочинного організованого угруповання, яке причетне до вчинення резонансних злочинів, залякування і викрадення громадян. Як повідомляє пресслужба СБУ, спецоперація проходила на Дніпропетровщині.

«За попередньою версією слідства, до складу угруповання входило до 15 осіб із кримінальним минулим. Зловмисники тримали у страху місцевих жителів через розбійні напади, насильство і знищення майна. Також лідери угруповання, раніше неодноразово засуджені за вчинення особливо тяжких злочинів, організували розгалужену мережу збуту наркотиків і психотропів в області. Фігуранти реалізовували оптові партії «товару» через особисті зв’язки, а також залучали наркодилерів для перепродажу. За оперативною інформацією, щомісячний обіг заборонених речовин становив майже 6 мільйонів гривень, діяло угруповання майже рік», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що зловмисники застосовували до потерпілих психологічний тиск, погрожували їм фізичною розправою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ повідомила про затримання учасників мережі, що збувала наркотики у 15 областях України

«За попередніми даними, кримінальники також причетні до викрадення людей. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів співробітники СБУ виявили зброю, гранати, наркотичні засоби і гроші, отримані злочинним шляхом. Наразі відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали шістьох організаторів і активних учасників угруповання», – повідомили в СБУ, додавши, що затриманим інкримінують кілька статтей ККУ.

За даними СБУ, також перевіряється інформація щодо причетності до діяльності злочинної організації представників правоохоронних органів.