У Сумській області поліція і тероборона затримали 8 російських військовослужбовців

За даними поліції, всім затриманим від 20 до 30 років. За їхніми словами, вони нібито приїхали на навчання і зовсім не чекали, що їх відправлять воювати (фото ілюстративне)

Групу російських військовослужбовців затримали співробітники поліції разом із представниками територіальної оборони в Сумській області, повідомляє пресслужба облуправління поліції.

«В одному з районів області поліцейські разом із територіальною обороною затримали вісьмох військових Російської Федерації. Усі вони своїми діями посягали на територіальну цілісність, суверенітет і недоторканість України», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, всім затриманим від 20 до 30 років. За їхніми словами, вони нібито приїхали на навчання і зовсім не чекали, що їх відправлять воювати.

«Зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України й повідомили їм про підозру в скоєнні злочинів проти безпеки нашої держави», – заявили правоохоронці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по Броварах – мер повідомляє про шістьох поранених

Тим часом Сумська військова адміністрація пише, що «у Сумах зберігається загроза вуличних боїв, навколо міста тероборона знищує ворожу техніку».

Раніше сьогодні міський голова Охтирки Павло Кузьменко повідомив у фейсбуці, що на місто скинули заборонені Женевською конвенцією вакуумні бомби – на склад нафтового наливу.

Сумщина є прикордонною із Росією областю.