Трамп оголосить надзвичайний стан – Білий дім

Дональд Трамп хоче зібрати майже шість мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп підпише законопроект про фінансування федерального уряду, ухвалений Сенатом і Палатою представників 14 лютого і покликаний забезпечити роботу уряду й запобігти новому «шатдауну», повідомляє Білий дім.

Водночас, за повідомленням, Трамп відразу оголосить надзвичайний стан у країні для отримання коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, через суперечку довкола фінансування якої стався попередній «шатдаун».

«Президент виконує свою обіцянку побудувати стіну, захистити кордон і нашу велику країну», – написала у Twitter речниця Білого дому Сара Сандерс.

Демократи заявляють, що ситуація з кордоном не є надзвичайною й обіцяють оскаржити проголошення надзвичайного стану в суді.

Трамп наполягає, що спорудження огорожі стримає потік нелегальних мігрантів у США, а також незаконних наркотиків. Демократи називають це марною тратою грошей.

Нова угода не передбачає фінансування стіни на кордоні, але передбачає виділення коштів для підвищення безпеки уздовж південного кордону Сполучених Штатів.

25 січня Трамп оголосив про відновлення роботи урядових установ після «шатдауну», який почався в кінці минулого року, тривав 35 днів і став найтривалішим в історії США. До «шатдауну» призвела відмова конгресменів-демократів погодити фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Your browser doesn’t support HTML5

Відео: Я дуже гордий заявити, що ми досягли угоди, щоб завершити «шатдаун» – Трамп