Трамп вважає розслідування російського втручання у вибори США «незаконним» – ЗМІ

На думку Трампа, департамент юстиції мав би зайнятися розслідуванням діяльності його колишньої суперниці на виборах Гіларі Клінтон

Президент Сполучених штатів Дональд Трамп в інтерв’ю західному виданню Bloomberg назвав незаконним розслідування щодо можливого втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Під час інтерв’ю Трамп зазначив, що не планує звільняти генерального прокурора та міністра юстиції Джеффа Сешнса принаймні до проміжних виборів у листопаді 2018 року.

Читайте також: «США: спікер Палати представників відмовився усувати чиновника, що наглядає за розслідуванням Мюллера»

Однак він висловив думку, що Сешнс мав би взяти під контроль ситуацію з розслідуванням спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо можливого втручання росіян у вибори 2016 року. За результатами тих виборів Дональд Трамп здобув перемогу та став 45-м президентом США.

«Я дивлюсь на це інакше. Я бачу це як незаконне розслідування, тому що великі науковці казали, що «не повинно було бути жодного спеціального прокурора», – сказав президент.

На питання, чи підкорився б він вимозі Мюллера дати свідчення, Трамп відповів: «подивимось».

На думку Трампа, Сешнс та підконтрольний йому департамент юстиції мали б натомість розслідувати діяльність демократки Гіларі Клінтон, яка змагалася з Трампом за посаду президента у 2016 році, а також перевірити самі витоки розслідування російського втручання.

Читайте також: «Facebook виявив нову схему впливу на вибори у США, підозрюють Росію»

Трамп вже не вперше виступає проти розслідування ймовірного російського втручання у вибори 2016 року. Минулого разу він закликав Джеффа Сешнса зупинити «полювання на відьом» – так він називає цю справу.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.