Доступність посилання

ТОП новини

Трамп закликав припинити розслідування про можливе втручання Росії у вибори


Трамп: генеральний прокурор повинен зупинити це сфабриковане «полювання на відьом»
Трамп: генеральний прокурор повинен зупинити це сфабриковане «полювання на відьом»

Президент США Дональд Трамп закликав припинити розслідування про можливе втручання Росії у президентські вибори у 2016 році.

«Це жахлива ситуація, і генеральний прокурор Джефф Сешнз повинен зупинити це сфабриковане «полювання на відьом» прямо зараз, до того, як воно продовжить ганьбити нашу країну ще більше», – написав Трамп у Twitter.

Він звинуватив спеціального прокурора Роберта Мюллера, який здійснює розслідування, у конфлікті інтересів.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

29 липня Трамп закликав Мюллера визнати, що у нього є «конфлікт інтересів» у цьому розслідуванні.

Це не перша заява президента США, в якій він висловлює невдоволення роботою спецпрокурора, а також ФБР, яке розслідувало «змову з Росією» до призначення Мюллера. Схожим чином він висловлювався на їхню адресу 16 липня в Гельсінкі після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. Тоді Трамп назвав розслідування «катастрофою», яка роз'єднує країну.

За даними американських спецслужб, за атаками на сервери Демократичної партії, що сталися два роки тому, стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.

XS
SM
MD
LG