В уряді заперечують позов Гончарука з вимогою заборонити розгляд у Раді питання про відставку

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук

Урядовий портал о 20:23 3 березня оприлюднив повідомлення про відсутність позову голови уряду Олексія Гончарука з вимогою заборонити спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову вносити до порядку денного питання про відставку членів Кабміну.

«Інформація про нібито подану заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком не відповідає дійсності. Вся інформація про діяльність прем'єр-міністра України публікується на офіційних ресурсах уряду та сторінках глави уряду в соціальних мережах», – ідеться в повідомленні.

Раніше у фейсбуці Окружного адміністративного суду Києва з’явилося повідомлення, що «до ОАСК надійшла заява про забезпечення позову, заявником в якій зазначений Олексій Гончарук, відповідачем – голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, третьою особою – президент України Володимир Зеленський». У повідомленні анонсовано деталі на сайті суду, але наразі цей лінк не відкривається.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пропонує на голову уряду Шмигаля замість Гончарука – джерела

Президент України Володимир Зеленський пропонує затвердити головою уряду замість нинішнього прем’єра Олексія Гончарука Дениса Шмигаля, міністра розвитку громад, який до цього працював топ-менеджером компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомили 3 березня джерела Радіо Свобода у фракції «Слуга народу» за результатами зустрічі з главою держави.

Президент України Володимир Зеленський планує 4 березня відвідати позачергове засідання Верховної Ради, підтвердив 2 березня перший заступник голови Ради, представник президента у парламенті Руслан Стефанчук. Він вказав, що запланований розгляд питання «Про Кабінет міністрів України» і кадрових питань.