Голосування у Львівській області: на багатьох дільницях – черги, надійшло майже 100 скарг про порушення

На виборчій дільниці у Львові, 25 жовтня 2020 року

У Львові станом на 13:30 проголосували майже 14% виборців, інформують у Львівській міській раді. До Національної поліції у Львівській області надійшли 94 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Зараз перевіряють усі дані.

На цей момент складені чотири адміністративні протоколи, зокрема у Сколівському, Дрогобицькому та Стрийському районах Львівщини, у Личаківському районі Львова. Серед порушень – пошкодження, приховування, знищення виборцями бюлетеня, бюлетеня для голосування або винесення його за межі приміщення для голосування.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, після відкриття дільниць на багатьох із них спостерігалися черги. Пропускають у приміщення по двоє-троє людей, перевіряють температуру, виборець обов’язково має бути в масці. Більшість учасників голосування ідуть зі своєю ручкою.

У середньому у Львові виборці проводять від 5 до 10 хвилин у кабінці для голосування. Адже обирають міського голову Львова, депутатів міської, районної, обласної рад.

Голова уряду Денис Шмигаль голосував на місцевих виборах у Львові, 25 жовтня 2020 року

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» зафіксували низку порушень: спробу членів комісії видати виборцю бюлетень без печатки, виборцям видавали бюлетені, не зазначаючи при цьому у контрольних талонах номер, згідно з яким виборця внесено до списку виборців, підпис людини, яка голосує і представника комісії, у Стрию жінка розірвала бюлетень, спробу члена комісії видати виборцю бюлетень без паспорта.

У Львові міський голова і вчетверте кандидат на цю посаду Андрій Садовий не зміг проголосувати з першого разу. Адже прийшов на виборчу дільницю із закордонним паспортом, пояснивши, що не знайшов український. Мер пообіцяв прийти на дільницю вдруге.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ініційоване Зеленським опитування не відбувається на 45% дільниць – «Опора»

За інформацією Радіо Свобода, не біля всіх дільниць Львова проводять ініційоване президентом Володимиром Зеленським опитування. Більшість виборців, за спостереженням кореспондентки Радіо Свобода, ігнорують опитування, проходячи повз урни на вулиці. Один чоловік у Сихівському районі демонстративно розірвав листок із переліком запитань, але відмовився Радіо Свобода прокоментувати свій вчинок.