ФДМУ: у найближчі 3 роки Україна продасть 300 об’єктів держвласності

У Фонді держмайна України повідомляють про затвердження переліку зі 302 об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році. Водночас, як повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус, враховуючи те, що процес продажу державного майна в Україні не відбувається швидко, продаж цих державних підприємств може затягнутися до 2017-го.

«Продавши 302 об’єкти державної власності, український уряд позбудеться тягаря неефективних і збиткових державних підприємств», – сказав Білоус.

За його словами, до продажу залучать 127 об’єктів, що перебувають на балансі у Фонді держмайна України, ще 67 – в управлінні інших центральних органів виконавчої влади, 42 – в управлінні Міненерговугілля, 62 – Мінагрополітики і 4 – Держрибагенства.

«Проаналізувавши величезну кількість державних підприємств, ми не бачимо іншого шляху, як скоротити кількість стратегічних підприємств, які не дозволяються до продажу. Ми зараз над цим працюємо і найближчим часом повідомимо, які стратегічні об’єкти України будуть продані приватному сектору. Запорука процвітання України – це приватна власність, тому будуть залучатися інвестори, які, я думаю, правильно керуватимуть цими підприємствами», – сказав Білоус.

Напередодні у Фонді держмайна заявили, що «Центренерго» і шість обленерго є пріоритетними для приватизації у 2015 році.