Аваков тимчасово усунув з посади керівника міліції в Мукачеві

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на час службової перевірки усунув з посади керівника міліції Мукачева, про що повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«На час перевірки відсторонив керівника мукачівської міліції. За підсумками перевірки його роботи ухвалимо рішення – працюватиме чи ні», – написав Аваков.

Міністр внутрішніх справ також повідомив про свій наказ провести комплексну перевірку за всіма напрямками співробітників міліції Закарпаття.

Посаду начальника Мукачівського міського відділення міліції займає Віталій Шимоняк.

22 липня під час свого засідання тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування подій в Мукачеві попросила міністра МВС Арсена Авакова утриматися від кадрових перестановок у Закарпатській області на час розслідування.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, близько десятка були поранені. Незадовго після інциденту президент змінив голову Закарпатської ОДА, ним став Геннадій Москаль. Очільником обласного управління МВС було призначено Сергія Князєв, тамтешнє СБУ очолив Олег Воєводін. Також Петро Порошенко звільнив голів усіх районів Закарпаття.