Журналіст «Донбас. Реалії» заявляє про зловживання поліції на КПП в Маріуполі

Журналіст «Донбас. Реалії» Олексій Мацука

Журналіст проекту Радіо Свобода «Донбас. Реалії» Олексій Мацука заявляє про неправомірні дії співробітників поліції Маріуполя. Підставою таких дій, пише Мацука у Facebook, стала донецька реєстрація журналістів.

За його словами, силовики «зупинили всю команду» за рішенням начальника управління поліції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна.

«Потім по одному завели в ящик якийсь, вимагали паспорти, перевіряли мобільні. Ми попросили по двоє. Мент став кричати, що він наказав по одному, схопив мене за куртку і розпочав виштовхувати на вулицю навіщось. Та коли я попросив його звертатися до мене державною мовою, він взагалі озвірів», – повідомив Олексій Мацука.

«Час уже розпочинати кампанію зі скасування такої практики і перевіряти, що там на цих блокпостах відбувається насправді», – додає журналіст «Донбас. Реалії».

У жовтні Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляла про мітинг у Донецьку, учасники якого висловили занепокоєння тим, що вони називали корупцією на блокпостах Збройних сил України.