Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку мітингували за і проти ОБСЄ і скаржилися на корупцію на українських блокпостах – місія


(архівне фото)
(архівне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила про мітинг, влаштований в окупованому Донецьку біля місця розташування спостерігачів її Спеціальної моніторингової місії в Україні, що відбувся в понеділок, 19 жовтня.

За цим повідомленням, зранку близько 300 учасників організовано підвезли на чотирьох автобусах і трьох мікроавтобусах. Дехто з демонстрантів, а це були переважно чоловіки віком від 20 до 60 років, тримав гасла «ОБСЄ, ваша присутність – наш захист» чи «Донбас хоче миру». Демонстрація відбулася мирно, але один із чоловіків і п’ять чи шість жінок при цьому вигукували про своє незадоволення діяльністю ОБСЄ.

Більшість учасників сіла по машинах і роз’їхалася вже через 34 хвилини, коли члени місії запросили п’ятьох із них на розмову до готелю. У перебігу розмови люди висловили занепокоєння тим, що вони називали корупцією на блокпостах Збройних сил України, мовиться в повідомленні.

Раніше в Донецьку відбулися вже кілька акцій проти роботи місії ОБСЄ, в перебігу яких, зокрема, були пошкоджені чи й спалені автомашини місії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні має мандат на роботу на всій території держави, але окупанти не допускають її до Криму, а також на деякі території Донецької й Луганської областей, головно вздовж непідконтрольної Києву ділянки кордону з Росією. Головна частина роботи місії полягає саме у спостереженні за становищем у зоні конфлікту в частині сходу України.

XS
SM
MD
LG