ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо Царьова

Олег Царьов

Генеральна прокуратура України повідомляє про завершення розслідування справи проти колишнього народного депутата Партії регіонів Олега Царьова і направлення до суду обвинувального акту щодо нього.

«Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за матеріалами спеціального досудового розслідування, яке закінчено Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього народного депутата України Олега Царьова за частиною 2 статті 110 та частиною 3 статті 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу)», – повідомляє прес-служба ГПУ.

За даними відомства, Царьова звинувачують у тому, що в період квітня – травня 2014 року, будучи народним депутатом України і кандидатом на посаду президента України, він «взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території й державного кордону України шляхом визнання самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» з використанням засобів масової інформації».

Царьова оголосили у розшук, додали в ГПУ.

У листопаді 2015 року Генпрокуратура заявила, що розпочала процедуру заочного засудження Царьова.

Влітку 2014 року Царьов почав брати активну участь у «політичній» діяльності збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними. Він заявляв, що очолив «парламент» об’єднання цих угруповань, так званого «союзу народних республік», а після провалу цієї спроби їх об’єднання – «парламент» іншого такого об’єднавчого проекту, відомого як «Новоросія». Цей проект теж залишився на словах і на папері, і у травні 2015 року Олег Царьов офіційно оголосив про його «замороження».