В Одесі відбувся мітинг проти «контрреволюції» – Боровик

Заступник голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик

Кількасот людей 3 квітня в Одесі взяли участь в акції протесту проти реваншу представників колишньої влади, повідомив заступник голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик.

«В Одесі люди піднялися проти контрреволюції. Це проукраїнський рух. У нього немає лідерів. Його порядок денний не про Мішу (Міхеїла Саакашвілі – ред.), це не про Давида (Сакварелідзе – ред.) і не про мене. Це рух навіть не проти Стоянова, Ківалова, Гончаренка, Труханова або Ангерта. Це рух проти системи, яку всі ці люди будували 20 років і яку вони сьогодні представляють», – написав Боровик у Facebook.

«Мені зателефонували активісти і повідомили, що біля Дюка (пам’ятник засновнику Одеси Дюку Рішельє – ред.) зібралися люди з вимогою відкликати прокурора-корупціонера Стоянова і навести лад. Я поїхав туди подякувати людям і побачив багато світлих облич наших патріотів, порядних одеситів, і нехай реваншисти не сподіваються, що люди втомляться і у них опуститися руки, у мене великий досвід в цій області, і знаю точно, що ніякими договірняками і міжсобойчиком людей надовго відволікти неможливо. Ця боротьба буде продовжена до повного очищення влади», – вказав у своєму Facebook голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

«Увечері я зустрічатимуся з президентом і обговорюватиму ситуацію з саботажем реформ в Одесі», – додав політик.

Акції протесту в Одесі розпочалися цього тижня. Початковою вимогою демонстрантів було недопущення до роботи в області прокурора Миколи Стоянова, який уже керував обласною прокуратурою до призначення Давида Сакварелідзе. Сам Сакварелідзе 30 березня був відправлений у відставку з посад заступника генпрокурора та прокурора Одещини рішенням генерального прокурора Віктора Шокіна. Це рішення Шокін ухвалив за кілька годин до того, як відставку його самого підтримала Верховна Рада.