Тимошенко вимагає фінансової перевірки діяльності уряду Яценюка

Юлія Тимошенко (л) розмовляє з Олегом Ляшком

Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає на розслідуванні діяльності колишнього уряду Арсенія Яценюка. Про це вона заявила 17 квітня в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер», повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Має бути зроблена повна ревізія всіх видатків, які робив уряд Яценюка в усіх міністерствах і державних корпораціях. Нам це потрібно, якщо ми шукаємо додаткові доходи в бюджет. Усе, що урядом Яценюка було корупційно вкрадено в держави, потрібно зараз зафіксувати документально і вимагати повернення», – наголосила Тимошенко.

14 квітня Арсеній Яценюк заявив про свою відставку з посади прем’єр-міністра в залі Верховної Ради. Того ж дня парламент обрав новим головою уряду Володимира Гройсмана.

Генеральна прокуратура України 13 квітня не підтвердила розслідування кримінального провадження проти Арсенія Яценюка.

Перед тим секретар комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов заявив, що дізнався про кримінальне провадження за фактом отримання хабара Яценюком за призначення на посаду керівника концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимира Іщука.