Доступність посилання

ТОП новини

Куценко: ГПУ розслідує кримінальне провадження не проти Яценюка, це «фактове» провадження


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження не проти прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, це «фактове провадження. Про це Радіо Свобода заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

«Потрібно розуміти, що це фактове провадження, тобто не проти Арсенія Яценюка. У нас було звернення від Капліна з повідомленням, що нібито мали місце такі обставини», – сказав він, додавши, що прокуратура зареєструвала це провадження не самостійно, а за рішенням суду.

Куценко заявив, що прокуратура викликала Сергія Капліна на допит, щоб він дав оголошення щодо тих обставин, про які він повідомляв у зверненні.

«Проте пояснень він не надавав», – сказав Куценко.

Крім того, за словами прокурора, для надання свідчень до прокуратури викликали Дмитра Добродомова, який подав до Генпрокуратури відповідний запит, але він також не з’явився.

У прес-службі Яценюка наразі цю інформацію не коментували.

Напередодні секретар комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов заявив, що у ході своєї роботи він дізнався про кримінальне провадження за фактом отримання хабара Яценюком за призначення на посаду керівника концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимира Іщука. Інформація про це, за словами Добродомова, також підтверджується у відповіді на його запит до ГПУ.

XS
SM
MD
LG