Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підтвердила кримінальне провадження щодо отримання Яценюком хабара – Добродомов


Секретар комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов
Секретар комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов

Секретар комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Дмитро Добродомов заявляє, що Генеральна прокуратура України підтвердила наявність кримінального провадження за фактом отримання хабара прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком за призначення на посаду керівника концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимира Іщука. Про це, за словами Добродомова, мовиться у відповіді на його запит до ГПУ.

Facebook: Дмитро Добродомов
Facebook: Дмитро Добродомов

«У ході своєї роботи я дізнався, що є кримінальне провадження за фактом отримання прем’єр-міністром Яценюком хабаря в розмірі 3 мільйонів доларів США за призначення на посаду керівника «Концерну РРТ» Володимира Іщука. Генпрокуратура підтвердила, що розслідування цієї справи триває», – написав Дмитро Добродомов 12 квітня на своїй сторінці у Facebook.

За його словами,це не єдина справа, у якій фігурує прізвище Яценюка.

«Ще 8 жовтня 2014 року, під час моєї програми «Народний Контроль» на телеканалі «ZIK» народний депутат України VII скликання Ігор Скосар заявив, що у 2012 році дав хабар у розмірі 6 мільйонів доларів США Арсенію Яценюку через народного депутата Миколи Мартиненка, з метою отримання місця у виборчому списку політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». З моменту виходу в ефір цієї публічної заяви пройшло вже півтора роки, проте Генеральна прокуратура за цим фактом розпочала досудове розслідування лише 25 червня 2015 року після відповідного запиту від народних депутатів», – додав Добродомов.

Сам Арсеній Яценюк і у Генеральній прокуратурі наразі не коментували ситуацію.

Радіо Свобода намагається отримати коментарі усіх сторін.

На цю ж тему:

13.04.2016
Куценко: ГПУ розслідує кримінальне провадження не проти Яценюка, це «фактове» провадження
далі

XS
SM
MD
LG