Путіну теракти в Україні зараз не потрібні – Геращенко

Антон Геращенко

Народний депутат України, член колегії МВС Антон Геращенко заявляє, що на сьогодні у Кремлі не зацікавлені в здійснені терористичних актів в Україні. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«На сьогодні Путін не давав команду проводити системну роботу з проведення терористичних актів. Тому що це не в його інтересах. І так на ньому зараз є клеймо світового терориста, в тому числі за збиття малайзійського «Боїнга», за напад на Україну. Він розуміє, що організація терактів в мирних містах України не додасть йому авторитету на міжнародній арені», – зазначив Геращенко.

Водночас депутат повністю не виключає можливість проведення терактів в Україні, зважаючи на схожі випадки у минулому.

«Звичайно, можуть бути дії окремих божевільних або може бути діяльність якихось груп, яким дадуть дозвіл на якусь обмежену терористичну війну. Наприклад, торік СБУ була викрита група, яка заснована на літніх людях, активістах Комуністичної партії, які провели низку вибухів в центрі Одеси», – розповів Геращенко.

Напередодні СБУ закликала українців у всіх регіонах країни бути пильними і інформувати про підозрілі предмети та підозрілих осіб.

Після загибелі у Донецьку відомого російського бойовика Арсена Павлова на прізвисько «Моторола» ватажки сепаратистів пообіцяли помститися. На думку лідера угруповання «ДНР» Олександра Захарченка, до вбивства «Мотороли» причетний Київ. Захарченко виступив із погрозами на адресу українських військових, співробітників СБУ та Головного управління розвідки Міністерства оборони України, а також членів їхніх родин.

У Службі безпеки України натомість заявили, що вбивство «Мотороли» вигідне російському керівництву.

Арсен Павлов («Моторола») загинув 16 жовтня під час вибуху, який стався в ліфті його будинку.

У Кремлі заяв української сторони не коментували, а речник президента Росії Дмитро Пєсков сьогодні заявив, що підтримка росіянами одного з командирів бойовиків угруповання «ДНР» громадянина Росії Арсенія Павлова, відомого як «Моторола», не є офіційною позицією держави.