Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заявляють, що вбивство «Мотороли» вигідне російському керівництву


Арсен Павлов («Моторола»)
Арсен Павлов («Моторола»)

У Службі безпеки України заявляють, що вбивство одного з бойовиків угруповання «ДНР» Арсена Павлов, відомого на прізвисько «Моторола», вигідне російському керівництву. Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук в ефірі телеканалу «112 Україна».

За його словами, на непідконтрольних Києву територіях Донбасу може проводитися «зачистка серед бойовиків».

«У цьому випадку Павлов дійсно багато знав і міг багато чого розповісти. Це вигідно в першу чергу російському керівництву як політичному, так і спецслужбам, щоб вони не опинилися на лаві підсудних», – сказав Ткачук.

«Він проходить як обвинувачений у багатьох справах, де звинувачення і підозри в терористичній діяльності, у вбивстві наших громадян. Він також був живим свідком багатьох подій і міг вказати на конкретні прізвища співробітників російських спецслужб, які давали вказівки вбивати наших», – додав представник СБУ.

Російська сторона наразі цих заяв не коментує.

Ввечері 16 жовтня стало відомо, що в ліфті будинку, де жив Арсен Павлов («Моторола»), в Донецьку спрацював вибуховий пристрій. У результаті вибуху Павлов загинув від зазнаних травм. В угрупованні «ДНР» заявили, що, за попередніми даними, вбивство Павлова здійснила «українська диверсійно-розвідувальна група».

Громадянин Росії Павлов приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування – батальйон «Спарта», яке воює у складі угруповання «ДНР». Павлов неодноразово хизувався знущаннями над захопленими в ході бойових дій українськими військовими і казав, що «розстріляв 15 полонених» військових ЗСУ.

Торік Україна звернулася до Інтерполу з проханням про оголошення росіянина у розшук, а міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався «Моторола».

XS
SM
MD
LG