Трамп: я буду президентом для всіх американців

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп обіцяє бути «президентом для всіх американців»

Обраний президентом США Дональд Трамп заявив, що буде президентом для усіх американців. Про це він заявив перед своїми прихильниками на мітингу у Нью-Йорку після оголошення результатів виборів у США.

«Я обіцяю стати президентом для всіх американців, це дуже важливо для мене. Тим, хто вирішив мене не підтримувати, я теж подаю руку, щоб ми разом працювали на благо нашої країни», – заявив Трамп.

Він вказав, що кандидат від Демократичної парті Гілларі Клінтон у телефонній розмові з ним визнала свою поразку на президентських виборах.

Дональд Трамп пообіцяв оновити інфраструктуру в США і вирішити проблему безробіття.

«Ми поводитимемося справедливо і рівноправно щодо всіх країн. Ми шукатимемо діалогу і партнерства, а не конфліктів», – наголосив Трамп щодо своїх орієнтирів у зовнішній політиці.

Перемога кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа в штаті Вісконсін принесла йому вирішальні голоси на виборах. Після цього республіканський кандидат здобув 276 голосів у колегії виборників. Для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії.

Таким чином, республіканці здобули перемогу і на виборах президента, і в обох палатах Конгресу.

Ситуацію, яка складається нині на американській політичній сцені, в перші два роки свого президентства мав Барак Обама. Саме в цей час він реалізував кілька реформ, зокрема, у царині медицини.

Упродовж шести з восьми років свого перебування на посаді президента США демократ Барак Обама не мав можливості комфортно реалізовувати свою політику, оскільки Республіканська партія в цей час контролювала одну або обидві палати американського Конгресу.