МЗС України висловило протест через рішення російського суду продовжити арешт Сущенку

Міністерство закордонних справ України висловлює протест через рішення російського суду продовжити арешт українському журналістові Роману Сущенку і вимагає його звільнення. Про це на своїй сторінці у «Твіттері» написала речниця відомства Мар’яна Беца.

«Політично вмотивована справа. Черговий заручник агресії Російської Федерації. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення Романа Сущенка», – зазначила вона.

У понеділок, 28 листопада, московський суд продовжив арешт українського журналіста Романа Сущенка до 30 січня 2017 року. Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Українського журналіста, власного кореспондента агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня, коли він прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Суд заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.