Кличко: будівлю театру на Подолі здаватимуть у експлуатацію після врахування думки киян

«Театр на Подолі», Андріївський узвіз, Київ, 28 листопада 2016 року

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі театр на Подолі не буде зданий у експлуатацію.

За його словами, підрядник не врахував рекомендацій містобудівної ради, які стосувалися проекту реконструкції фасаду будівлі, також проект не був представлений громадськості.

«Архітектурний ансамбль Андріївського узвозу – знакової, історичної вулиці – повинен бути збережений! Без врахування думки фахівців і узгодження з громадськістю, ця будівля не буде здана в експлуатацію. Потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі, щоби вона не вибивалася з ансамблю будинків на узвозі, і мають бути враховані рекомендації містобудівної ради», – сказав Кличко, слова якого цитує прес-служба КМДА.

Раніше вигляд фасаду оновленої будівлі театру на Подолі викликав обурення у киян. Будівлю порівнюють з «чорнобильським енергоблоком» і навіть – «крематорієм». Натомість проектувальники звинувачення відкидають і запрошують поглянути на споруду без риштувань.

Як заявляє член Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Олена Сердюк, театр у нинішньому вигляді є грубим порушенням архітектури Андріївського узвозу, який до того ж є пам’яткою національного значення.

Відкриття театру заплановане на весну 2017 року.