Аваков перериває візит до Канади через загибель поліцейських на Київщині

Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перериває свій візит до Канади через загибель поліцейських у селі Княжичі на Київщині, повідомляє прес-служба МВС України.

Як йдеться в повідомленні, Аваков заявив, що призначені зустрічі в Канаді – «дуже важливі» з точки зору програми партнерства з урядом Канади для підтримки сектору безпеки в Україні у 2017 році.

«Проте, після зустрічі з міністром міжнародної торгівлі Канади Христею Фріленд і міністром громадської безпеки Ральфом Гудейлом, я скасовую інші зустрічі та повертаюсь до України», – заявив міністр.

Коли саме Аваков повернеться в Україну – МВС не повідомляє.

За даними МВС, уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у цей же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Фоторепортаж: місце перестрілки поліцейських у Княжичах

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко, підозрювані в розбої, яких готувалися впіймати «на гарячому», почувши перестрілку, втекли з Княжичів на двох позашляховиках в бік Києва, де були затримані поліцейськими.

Прокуратура Київської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею «вбивство». Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі генпрокурора Юрія Луценка, додали у відомстві.