Савченко написала заяву про вихід з «Батьківщини» у жовтні – сестра

Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко написала заяву про вихід зі складу партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» ще у жовтні, повідомила її сестра Віра Савченко на своїй сторінці у Facebook.

«Коли Надія їхала на суд до Карпюка і Клиха, вона написала заяву на вихід з партії. Але партія про це заговорила лише зараз. Чому?», – написала вона у Facebook.

Раніше про те, що Савченко кілька тижнів тому вийшла з партії «Батьківщина», заявив депутат із цієї політичної сили Іван Крулько.

«Вона вийшла з партії. Це сталося кілька тижнів тому, але ми не надавали цьому розголосу», – сказав він агенції «Інтерфакс».

Сама партія не давала коментарів із цього приводу.

Раніше «Батьківщина» заявила, що Савченко не координує свої дії з політичною силою. Політсила також засудила переговори Савченко з лідерами угруповань «ЛНР» і «ДНР».

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони направив звернення до Служби безпеки України стосовно перевірки інформації про зустріч Савченко, яка є членом цього комітету, з керівниками угруповань «ЛНР» і «ДНР» Ігорем Плотницьким і Олександром Захарченком.

У разі отримання інформації питання розглянуть на засіданні комітету, мовиться в повідомленні.

Сама Савченко ввечері 12 грудня заявила, що зустріч була необхідна, щоб звільнити полонених.