Навальному видали закордонний паспорт після 5 років обмеження на виїзд із Росії

Олексій Навальний після нападу, Москва, Росія, 27 квітня 2017 року

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявляє, що отримав закордонний паспорт і тепер зможе поїхати за кордон для обстеження й лікування ока, пошкодженого під час нападу на нього.

Як написав Навальний у своєму блозі 4 травня, лікарі кажуть, що його праве око бачить на 15%, але шанси на відновлення зору є.

Раніше Навальний повідомив, що втратив 80 відсотків зору на правому оці, але не може лікуватися за кордоном у спеціалізованій клініці, бо Федеральна міграційна служба Росії вже п’ять років не видає йому закордонний паспорт.

Політик умовно засуджений у справі про розкрадання в компанії «Кіровліс», і за російським законодавством йому можуть тимчасово відмовити у виїзді з країни.

27 квітня Навального облили зеленкою біля офісу Фонду боротьби з корупцією, який він очолює, в Москві. Опозиціонер отримав хімічний опік ока. Він звинуватив в організації нападу Кремль, зазначивши, що точну інформацію про його пересування можуть знати тільки спецслужби.

Прихильники Навального заявили, що в нападі на політика брали участь активісти прокремлівського радикального угруповання SERB Олександр Петрунько й Олексій Кулаков.