У Брюсселі зібралися на засідання «Друзі України в ЄС» – МЗС

Павло Клімкін

У Брюсселі розпочалася зустріч міністрів закордонних справ країн Європейського союзу й України, повідомляє прес-служба МЗС України у Twitter.

«Зараз у Брюсселі Павло Клімкін разом з очільниками зовнішньополітичних відомств країн ЄС бере участь у засіданні «Групи друзів України в ЄС», – йдеться в повідомленні.

Сам міністр закордонних справ напередодні пояснив, що основна мета його брюссельського візиту – участь у неформальній зустрічі з групою міністрів закордонних справ європейських держав-друзів України, на якій він має намір обговорити необхідність нової якості обміну досвідом між Україною та ЄС.

У планах візиту голови українського зовнішньополітичного відомства до Брюсселя також зустрічі з єврокомісаром з політики сусідства й переговорів з розширення Йоганнесом Ганом, єврокомісаром із питань торгівлі Сесілією Мальмстрем, віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем та генеральним секретарем Європейської служби зовнішньої діяльності Хельгою Шмід.

Як пояснив український МЗС, ключова увага там буде приділена розвитку ситуації на Донбасі у контексті виконання мінських домовленостей, запровадження безвізового режиму, а також прогресу реформ в Україні.