БПП: рішення депутата Голубова взяти Труханова на поруки – його особиста ініціатива

Геннадій Труханов

Парламентська фракція «Блоку Петра Порошенка» назвала «особистою ініціативою» рішення свого члена, народного депутата Дмитра Голубова взяти мера Одеси Геннадія Труханова на поруки.

«Фракція партії «Блок Петра Порошенка» не ухвалювала жодних рішень про взяття на поруки будь-яких осіб, проти яких відкриті кримінальні провадження, і тим більше не делегувала таких повноважень жодному зі своїх членів», – йдеться в заяві фракції у Facebook.

15 лютого Солом’янський районний суд відпустив мера Одеси Геннадія Труханова, підозрюваного в корупції, на поруки народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова.​ Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі просили суд взяти мера Одеси під варту з альтернативою 50 мільйонів гривень застави.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.