Доступність посилання

ТОП новини

Під судом, де розглядають запобіжний захід Труханову, сталися сутички


Бійка між представниками «Нацдружин» і невідомими чоловіками, що виглядають як «тітушки», біля Солом'янського райсуду Києва, 15 лютого 2018 року
Бійка між представниками «Нацдружин» і невідомими чоловіками, що виглядають як «тітушки», біля Солом'янського райсуду Києва, 15 лютого 2018 року

Біля Солом’янського районного суду Києва, який 15 лютого розглядає запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами і невідомими чоловіками у чорному, які виглядають як «тітушки», а також між праворадикалами і правоохоронцями.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час розгляду справи біля і всередині суду зібралися понад сотня невідомих чоловіків у чорному. Пізніше до будівлі суду прийшли представники праворадикальних організацій, зокрема «Нацдружин», «С14». Між ними і людьми в чорному виникли сутички, які згодом припинилися.

Поліція біля будівлі суду, 15 лютого 2018 року
Поліція біля будівлі суду, 15 лютого 2018 року

Після цього один із представників праворадикалів намагався зайти в будівлю суду, поліція хотіла перевірити його речі, він протестував і почалася штовханина.

За словами кореспондента Радіо Свобода, він бачив, як правоохоронці затримали щонайменше трьох представників праворадикальних організацій.

Поліція ситуацію поки що не коментувала.

Тим часом, у суді зараз перерва, суддя пішов до нарадчої кімнати, щоб ухвалити рішення щодо запобіжного заходу для Труханова, якого підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі просять суд взяти Труханова під варту з альтернативою 50 мільйонів гривень застави.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG