Доступність посилання

ТОП новини

Суд розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу Труханову (трансляція)


Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Солом’янський районний суд Києва 15 лютого розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу міському голові Одеси Геннадію Труханову.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що проситимуть суд взяти Труханова під варту з альтернативою 50 мільйонів гривень застави.

На початку засідання Труханов перебував у скляному боксі в залі суду, але потім йому дозволили звідти вийти.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG