Доступність посилання

ТОП новини

Труханов: не маю наміру ховатися від слідства


Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що не має наміру «ховатися від слідства».

«Сьогодні я перервав своє відрядження до Чехії, метою якої було налагодження співпраці в сфері муніципального транспорту. Це рішення було ухвалене у зв'язку з проведенням слідчих заходів і поширенням інформації, що я нібито ховаюся від слідства. Офіційно заявляю, що не маю наміру ні від чого ховатися. Тим більше, що правда і закон – на моєму боці», – написав Труханов у Facebook.

Він стверджує, що, перервавши відрядження, попросив свого адвоката офіційно зв'язатися з НАБУ і повідомити про час прибуття до України.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. За даними журналістки Радіо Свобода Наталки Седлецької, затримали заступника мера Павла Вугельмана.

Одеський міський голова був відсутній на своєму робочому місці близько 50 днів, спочатку він був у відпустці, яку кілька разів продовжував, а потім у міській раді заявили, що він поїхав у відрядження до Чехії. Там цю інформацію не підтверджували.

У міській раді Одеси заявили, що 14 лютого Труханов перервав своє відрядження і прибув до Києва для участі в слідчих заходах. Новина супроводжувалася фотографіями нібито з відрядження мера до Чехії.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG