Доступність посилання

ТОП новини

У «Борисполі» затримали заступника Труханова – Седлецька


В аеропорту «Бориспіль» 14 лютого затримали заступника міського голови Одеси Павла Вугельмана, повідомляє журналістка Радіо Свобода, автор і ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька.

«Він прилетів з Ізраїлю (рейс з Тель-Авіва), повідомляють мої джерела в «Борисполі». Так само як і Труханова, прикордонники затримали Вугельмана, щоб передати співробітникам Антикорупційного бюро для офіційного вручення підозри», – написала журналістка у Facebook.

Офіційно цю інформацію в НАБУ і прикордонслужбі поки що не підтверджують. Радіо Свобода намагається отримати офіційне підтвердження інформації.

Раніше 14 лютого стало відомо про затримання Труханова по його прибуттю в аеропорт «Бориспіль».

У Національному антикорупційному бюро України 13 лютого заявили, що детективи повідомили Одеському міському голові Геннадію Труханову про підозру.

Як повідомляє прес-служба бюро, також в рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси про підозру повідомили ще трьом посадовцям мерії: заступнику мера, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради.

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Одеський міський голова був відсутній на своєму робочому місці вже близько 50 днів.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання.

Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG