Трьох затримали і 33 учасників конфлікту біля Солом’янського суду Києва відпустили – поліція

Сутички біля будівлі Солом’янського суду, де обирали запобіжний захід Геннадію Труханову, Київ, 15 лютого 2018 року

Через сутички під Солом’янським районним судом Києва 15 лютого поліція затримала трьох і відпустила 33 людей, яких раніше доправили до поліцейських відділків, мовиться в повідомленні поліції Києва на сторінці у Facebook.

«Слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 342 (Опір працівнику правоохоронного органу) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», – мовиться в повідомленні.

За даними поліції, найближчим часом трьом затриманим оголосять про підозру і оберуть запобіжний захід. У поліції уточнили, що затримання відбулося в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Повідомляється, що затримані – жителі Запоріжжя й Києва та уродженець Грузії.

Громадяни, яких відпустили, мешкають у різних регіонах України, додали в поліції.

15 лютого біля Солом’янського районного суду Києва, який розглядав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами й невідомими чоловіками в чорному, а також між праворадикалами і правоохоронцями. Пізніше стало відомо про поранення одного поліцейського. Також згодом до будівлі суду прийшли представники праворадикальних організацій, зокрема «Нацдружин», «С14». Між ними і людьми в чорному виникли сутички, які згодом припинилися.