Південна Корея направляє делегацію для переговорів із Пхеньяном

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін направить делегацію, яку очолить директор з національної безпеки, на переговори до Північної Кореї щодо того, як знизити напруженість довкола ядерної діяльності Пхеньяна і сприяти діалогу між КНДР і США.

Делегація, що складатиметься з 10 членів, має вилетіти до Пхеньяна 5 березня на тлі послаблення напруженості між Півднем і Північчю після нещодавніх Олімпійських ігор.

Візит триватиме два дні, під час яких делегати матимуть переговори із високопоставленими північнокорейськими посадовцями, повідомили в офісі Мун Чже Іна.

Після цього візиту представники делегації вирушать до США.

Минулого місяця президент США Дональд Трамп після пропозиції щодо діалогу з Пхеньяном заявив, що переговори із Північною Кореєю відбудуться тільки «на правильних умовах».

Речник Міністерства закордонних справ Північної Кореї пізніше закликав США відмовитися від будь-яких передумов для переговорів.

Минулого місяця американські посадовці повідомляли, що віце-президент США Майк Пенс, перебуваючи у Південній Кореї на Олімпіаді, мав зустрітися зі представниками Північної Кореї, зокрема із сестрою Кім Чен Ина, але північнокорейська сторона скасувала зустріч в останню хвилину.

У лютому Вашингтон запровадив нові санкції проти Пхеньяна з метою тиску на його ядерні і ракетні програми. КНДР цей крок назвала «актом війни».