Порошенко показав українські снаряди для системи «Гіацинт»

Робота далекобійної артилерійської системи «Гіацинт», ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко оприлюднив відео, на якому показане випробування 152-міліметрових великокаліберних снарядів українського виробництва для артилерійської системи «Гіацинт».

Снаряди розробив та виробляє державний концерн «Укроборонпром», відзначає глава держави.

«Стрільби на полігоні Чернігівської області проводили українські артилеристи, а їх результат оцінювався комісією міністерства. Під час стрільб були використані бойові осколково-фугасі снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО. Снаряди будуть використовуватися для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт», яка має велику точність та дальність стрільби до 30 кілометрів», – ідеться у Facebook-сторінці Порошенка.

Радник президента України Юрій Бірюков відзначив, що це «те, що зрозуміле «з наскоку» лише фахівцям». «Це створена з нуля технологія, хімічне виробництво та металургія. Те, чого взагалі не було чотири роки тому», – вказав Бірюков.

Перші вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 міліметрів власного виробництва державний холдинг «Артем» провів на Чернігівщині ще в березні. Серія випробувань під контролем представників міністерства оборони є наступним етапом підготовки до серійного виробництва цієї зброї.