Ракетний обстріл готелю у Харкові: влада каже про щонайменше 13 поранених (фотосвідчення)

Рятувальники ДСНС працюють на місці російського ракетного обстрілу готелю в центрі Харкова 10 січня 2023 року.

Кількість постраждалих через влучання в готель у Харкові зросла до 13, повідомив керівник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов написав у Telegram: «Дві ракети влучили в готель у центрі Харкова. Військових там не було. Натомість були 30 мирних жителів, 11 з яких отримали поранення»
 

Поліцейський допомагає жінці, яка проживала в готелі, дістатися зі зруйнованої ракетним обстрілом будівлі на вулицю. Харків, 11 січня 2023 року.

Один із поранених перебуває у «дуже важкому стані», сказав Ігор Терехов, додавши, що «серед постраждалих є турецькі журналісти»

 

Поранена внаслідок російського ракетного обстрілу готелю в центрі Харкова жінка плаче у поруйнованій будівлі



 

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, під час атаки постраждали «персонал готелю та гості, один з яких – іноземний журналіст»

Рятувальники евакуювали 19 людей, повідомила ДСНС у Telegram

Повідомляється, що під час ракетного удару Росії по готелю у центрі Харкова також було пошкоджено кілька інших будівель, у тому числі два житлові будинки

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що дві російські ракети С-300 влучили в готель близько 22:30 10 січня

Розташоване приблизно за 30 кілометрів від російського кордону, друге за величиною місто України зазнає регулярних і часто смертоносних повітряних атак з боку сил РФ, про що повідомляє місцева влада

За даними місцевої влади, 10 січня пізно ввечері російський ракетний обстріл вразив готель у Харкові.