Відставка Гончарука і очікування «політичного рішення». Фоторепортаж з Ради

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що подав прохання про відставку президентові Володимиру Зеленському і чекає на його «політичне рішення».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що заяви від Гончарука не отримував. Відповідно до закону, прем’єр-міністр України має право заявити про свою відставку Верховній Раді України. Парламент розглядає заяву протягом десяти днів.

У разі ухвалення Радою рішення про звільнення у відставку йде і весь Кабмін. На фото: прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, віцепрем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський та інші

Олексій Гончарук обіймається зі заступником голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Поряд голова парламенту Дмитро Разумков.

Після виступу з трибуни Олексій Гончарук покинув залу засідань. Дехто з депутатів пропонував прем’єрові залишитись і відповісти на запитання народних депутатів.

Олексій Гончарук робить «селфі» з народними депутатами від «Слуги народу».

Дехто з народних депутатів паралельно писав пости у фейсбуці з приводу відставки прем’єра.

Президент України Володимир Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністрів і представників Національного банку України, повідомила пресслужба голови держави.