«Вдома на лінії фронту». Як голосують у Новотроїцькому - фоторепортаж

У Новотроїцькому, як і в решті дільниць по всій Україні, також організоване домашнє голосування. Два члени комісії забезпечують волевиявлення тим людям, які самостійно не можуть дістатися до стаціонарних дільниць. По селищу також помітно рух груп військових, які також голосують, однак виключно на спецдільницях.

КПВВ «Новотроїцьке», через яке відбувається перетин лінії розмежування на Донбасі, працює у штатному режимі. Пропуск людей відбувається в обидва боки. 

На одній з трьох дільниць у Новотроїцькому понад 50 людей подали заявки на забезпечення домашнього голосування. 

Переважна більшість людей, які голосують вдома, це літні одинокі люди, які живуть на околицях Новотроїцького. 

Більшість будинків, де відбувається домашнє голосування, постраждали від обстрілів. Ворота посічені осколками, шибки вибиті...

Більшість мешканців Новотроїцького живуть у скруті та в залежності від гуманітарної допомоги. Молоді люди жаліються на відсутність роботи. Очікування виборців пов'язані не лише із завершенням війни на сході України, але й поліпшенням економічних умов регіону. 

Не всі люди, які були у списках на домашнє голосування, досі проживають за зазначеними адресами. Чимало хат розбиті чи покинуті. Багато людей померли або виїхали.

Жінка голосує у своєму будинку, у який було пряме влучення артилерійського снаряда. Деякі з будинків відновлені лише частково. 

Люди охоче голосують. Більшість з місцевих мешканців очікують від наступного президента України встановлення миру на Донбасі.