Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія обіцяє на чорнобильські проекти понад 100 мільйонів євро


Європейська комісія має намір під час донорської конференції зі збору коштів на реалізацію чорнобильських проектів зробити свій внесок у розмірі понад 100 мільйонів євро.

Європейську комісію на цьому заході представить президент Жозе Мануель Баррозу. «Передусім на заходах, присвячених 25-м роковинам з дня Чорнобильської катастрофи, президент Єврокомісії зробить внесок з боку Єврокомісії з тим, щоб гарантувати завершення робіт (щодо об’єкту «Укриття») до 2015 року. Сума становитиме більше ніж 100 мільйонів євро», – сказав напередодні візиту представник Європейської комісії Міхаель Карнічніґ.

За його словами, ЄС є одним «із найбільш важливих донорів», який уже зробив свій внесок у чорнобильські проекти розміром 417 мільйонів євро.

Україна розраховує під час міжнародної конференції зі збору коштів на чорнобильські проекти, яка відбудеться в Києві 19 квітня, зібрати 740 мільйонів євро, яких не вистачає для добудови об’єкту «Укриття» та сховища відпрацьованого ядерного палива «СВЯП-2» на Чорнобильській АЕС.
XS
SM
MD
LG