Доступність посилання

ТОП новини

Росiйський бiзнесмен Курочкiн заявляє, що фiнансово пiдтримував «Народну опозицiю» Наталії Вiтренко на парламентських виборах


Партiя «Росiйсько-Український Союз» («РУСь») була головним фінансистом виборчої кампанiї блоку Наталiї Вiтренко на минулих парламентських виборах, стверджує росiйський бiзнесмен Максим Курочкiн.

Партiя «Росiйсько-Український Союз» («РУСь») була головним фінансистом виборчої кампанiї блоку Наталiї Вiтренко на минулих парламентських виборах, стверджує росiйський бiзнесмен Максим Курочкiн.

«На минулих парламентських виборах я підтримував Наталiю Михайлiвну Вiтренко, а багато моїх друзiв перебували в партiї «Росiйсько-Український Союз», яка увiйшла до блоку «Народна опозицiя». I саме партiя «РУСь» фiнансувала левову частку витрат виборчої кампанiї Вiтренко, що дозволило зробити блок «Народна опозицiя» впливовою полiтичною силою», – заявив Максим Курочкін в інтерв''ю газетi «Комсомольська правда в Українi», опублiкованому у суботу

За його словами Максима Курочкiна, «Народна опозицiя» представлена в усiх мiськрадах i облрадах пiвденного сходу України. Бiзнесмен вважає, що якби Наталію Вiтренко пустили до парламенту, то фракцiя «Народної опозицiї» могла б прискорити процес створення коалiцiї. «Звiсно, ми б об''єдналися з Януковичем», – додав Курочкiн.

Ще на початку квiтня 2006 року мiнiстр внутрiшнiх справ України Юрiй Луценко заявив, що виборча кампанiя блоку «Народна опозицiя» фiнансувалася росiйським бiзнесменом Максимом Курочкiним, вiдомим також як Макс Бєшєний.

У свою чергу, соратник лiдера блоку Наталiї Вiтренко «Народна опозицiя» Володимир Марченко тоді спростував це повідомлення: «Юрiй Луценко себе проявив на посадi мiнiстра брехуном i дозволяє собi ляпати що попало... Нiякий Курочкiн не фiнансував нашу кампанiю».

Власне і сам Максим Курочкін раніше заперечував фінансування блоку Наталії Вітренко. У квiтнi тій же газеті «Комсомольська правда в Українi» він сказав: «Нi Вiтренко, нi будь-кого iншого я, зрозумiло, не фiнансував. Я бiзнесмен. I свiй бiзнес в Українi згорнув бiльше року тому. Навiщо менi тодi українська полiтика, якщо у мене немає тут бiзнесу?».

Свого часу Максима Курочкіна оголосили у розшук українським Iнтерполом.

Блок Наталії Вiтренко «Народна опозицiя» на парламентських виборах 2006 року набрав 2,93 % голосiв i не подолав 3%-й бар''єр для проходження до Верховної Ради.

«Росiйсько-Український Союз» у червнi 2006 року заявив про вихiд з блоку «Народна опозицiя» через низку програмних розходжень із Прогресивною соціалістичною партiєю України, котру очолює Наталія Вітренко.
XS
SM
MD
LG