Доступність посилання

ТОП новини

Кадрові перестановки у лавах МВС.


Тетяна Ярмощук Слухати: Київ, 25 січня (RadioSvoboda.Ua) – Міністр внутрішніх справ Василь Цушко замінив начальників УМВС у Києві, Севастополі та ще 12-ти областях України. Офіційна причина звільнень – кадрова ротація у системі Міністерства внутрішніх справ.


Начальник департаменту зі зв''язків з громадськістю МВС Костянтин Стогній в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив: «Одні були звільнені за низькі показники у роботі за загальнодержавною операцією, іншим запропонували посади. Наприклад у київській міліції сьогодні ранок почався з представлення нового керівника. Міністр сказав, що запропонував йому (колишньому керівнику) високу посаду в центральному апараті МВС. Ну а зараз я скажу, як громадянин Стогній, я із задоволенням сприйняв деякі призначення. Наприклад, у Запорізькій області призначений Олександр Шмітько, я його знаю більше 10 років, він в УБОЗі працював. Він знає про бандитів не з книжок, чи там бойовиків американських, а знає на власній шкурі, що таке бандити, і вони з ним ніколи не домовляться».

«Йдеться тут не про квоти, скоріше про впливи та баланси...»

Втім, Голова Верховної Ради Олександр Мороз, соратник міністра внутрішніх справ, зізнається в інтерв’ю Радіо Свобода, що у даному випадку йдеться про політику: «Йдеться тут не про квоти, скоріше про впливи та баланси. Президент безпосередньо керує Збройними Силами, силовими структурами іншими. Кабінету Міністрів сьогодні підпорядкована податкова і інші силові структури. Треба мати контрбаланс, щоб не було в одних руках концентрації усіх силових структур. І ще треба мати на увазі одну деталь у наскрізь корумпованій державі: на превеликий жаль, ідеальних кадрів на сьогодні в тих структурах немає».

«Є бажання антикризової коаліції тримати під контролем усі області»

А завідувач кафедри Київського інституту внутрішніх справ Олександр Беца вважає, що зміни керівників міліції триватимуть і надалі: «Ми можемо робити такі прогнози, що у навіть у тих областях, де залишилися попередні керівники міліції, призначені Луценком, там також з часом буде ротація, тому що є бажання антикризової коаліції тримати під контролем усі області. Таким чином буде так: губернатор представлятиме президентську гілку влади, а представники міліції представлятимуть урядову структуру і антикризову коаліцію, і тут постійно може бути цей конфлікт».

Раніше керівництво Міністерства внутрішніх справ заявляло про намір звільнити деяких обласних керівників через низькі показники під час операції «Профілактика», яка проходила з 15 грудня до 15 січня.

Як повідомили Радіо Свобода деякі звільнені керівники обласних управлінь, Василь Цушко запропонував їм написати заяви про звільнення за власним бажанням.

Матеріали до теми:

• Міліцейська ротація: географія призначень і звільнень.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG