Доступність посилання

ТОП новини

Мер Москви затримав кримську сесію.


Володимир Притула Симферополь, 21 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Верховній Раді Криму більш як на дві години затримали відкриття першої цього року сесії через приїзд на півострів Юрія Лужкова. Мер Москви у приміщенні Симферопольського аеропорту підписав з керівниками автономії протокол про наміри щодо курортно-рекреаційного освоєння Східного Криму.


Приїзд до Криму мера Москви ознаменувався скандалом: прес-служба московського градоначальника заборонила журналістам, які висвітлюють його кримський візит, ставити керівникові російської столиці питання на політичні теми.

Скажімо, журналісти російського телеканалу НТВ мали редакційне завдання попросити коментар Юрія Лужкова на вчорашню заяву народного депутата України Лілії Григорович, яка начебто сказала, що час таких “динозаврів і птеродактилів як Лужков” уже минув і російсько-українські стосунки мають будуватися без взаємних претензій. Однак, керівник мерської прес-служби Сергій Цой одразу зателефонував до головного редактора НТВ Тетяни Міткової і домігся усунення журналістки, яка так і не змогла поставити це запитання.

Дозволили питати лише про інвестиції

Водночас, прес-служба дозволила обраним журналістам питати лише про московські інвестиції до Криму. Тож вони лише дізналися, що мер Москви готовий вкласти у Східний Крим півтора мільярди американських доларів, а також збирається повернутися до ідеї побудови мосту через Керченську протоку – з українського Криму до російської Кубані. Чому з 2001 року, коли Юрій Лужков підписав цю угоду з тодішнім кримським спікером Леонідом Грачем, справа не зрушилася з місця – можливості дізнатися журналістам теж не дали.

Поки журналісти сперечалися, яка це кримського-московська угода за рахунком – 5-та чи 15-та, керівники кримського парламенту та уряду повернулися до Верховної Ради Криму, де їх уже зачекалися колеги.

Плеяда “донецьких” на кримських посадах
Були донецькі, тепер - кримські:
начальник кримської міліції Анатолій
Могильов і прокурор Криму Володимир
Гальцов.
(© RadioSvoboda.Ua)


84 голосами депутати затвердили на посаді керівника кримської міліції вихідця з Донеччини Анатолія Могильова. Днями прокурором автономії став теж донеччанин Володимир Гальцов.

Лише деякі депутати не приховують свого обурення, каже один із лідерів фракції “Руху-Курултаю” Леонід Пилунський: “Тепер виходить, що Крим приєднали до Донецької області. Виходить якась Донецько-Кримська область, чи що. Всі донецькі вже тут – прокурор з Донецька, міліціонер – з Донецька. Я вже не кажу про те, що їхні люди сидять на всіх винзаводах”.

Він каже, що не здивується, якщо крісло постійного представника Президента України в Криму, яке зараз вакантне, теж обійме виходець з Донецького краю.
XS
SM
MD
LG