Доступність посилання

ТОП новини

Конституційний Суд припинив розгляд Указу Президента про розпуск парламенту від 2 квітня


За словами призначеного суддями виконувача обов’язків голови КСУ Валерiя Пшеничного, рiшення про припинення провадження ще має бути технiчно оформлене і офіційно оприлюднене.

За словами призначеного суддями виконувача обов’язків голови КСУ Валерiя Пшеничного, рiшення про припинення провадження ще має бути технiчно оформлене і офіційно оприлюднене. Після цього, як повідомив Пшеничний, Конституційний Суд розпочинає письмовий розгляд подання щодо конституційності другого Указу Президента про розпуск Верховної Ради від 26 квітня. Віктор Ющенко підписав 2 укази про дострокове припинення повноважень парламенту 5-го скликання і проведення позачергових виборів до Верховної Ради. Другим Указом голова держави призупинив дію першого і переніс дату виборів з 27 травня на 24 червня. Сьогодні ж подав у відставку ще один конституційний суддя – Дмитро Лилак.

Прес-служба Секретаріату Президента повідомила, що він подав заяву про звільнення на ім’я глави держави.

Президент напередодні звільнив конституційних суддів Валерія Пшеничного, Володимира Іващенка і Сюзанну Станік. Районний суд Донецька за позовом депутата-“регіонала” Володимира Заца поновив Пшеничного і Станик на посадах. Наступного дня Донецький апеляційний адміністративний суд скасував судове рішення, яке зупинило чинність указів про звільнення цих двох суддів. На їхні місця Віктор Ющенко призначив Степана Гавриша та Василя Костицького.

17 травня рішення про звільнення вже 3-х суддів (Пшеничного, Іващенка та Станик) призупинив Кам’янобродьський районний суд міста Луганська.

Матеріали до теми:

• У Секретаріаті Президента відбулася 5-годинна зустріч глави держави та прем’єра • Україна-ПАРЄ: довкола української кризи • Конституційна колотнеча триває • Оксана Забужко: «У нас зазвичай політикою називається стриптиз політичних еліт і розклади між ними, ця сама картярська гра, в яку вони бавляться. Значить Петя проти Васі, Вася проти Юлі, Юля проти Віті і так далі...» • Свобода слова у Росії і вплив російських ЗМІ на Україну • Третій тиждень перемовного марафону
XS
SM
MD
LG