Доступність посилання

ТОП новини

Новий постійний представник Президента України в Криму — знову силовик


Володимир Притула Симферополь, 11 червня 2007 (RadioSvoboda.ua) — Цей тиждень видасться важким новому постійному представникові Президента України в Криму. 6 червня ним став колишній головний кримський міліціонер Володимир Хоменко. 7 червня він розпочав виконання своїх обов’язків, а цього тижня в нього має відбутися низка важливих зустрічей.

Новий представник Президента України в Криму Володимир Хоменко.
(RadioSvoboda.Ua)
52-річний уродженець Вінницької області Володимир Хоменко був депутатом Верховної Ради Криму попереднього скликання і входив до фракції «Нашої України», очолював кримську міліцію. Міністр Василь Цушко тричі пропонував йому подати заяву про добровільну відставку, але Хоменко відмовлявся. Зрештою, таки написав її, але за рекомендацією із Секретаріату Президента. А до цього він очолював податкову міліцію в Чернівцях, Сімферополі і Севастополі.

Заступник голови Секретаріату Президента України Віктор Бондар, озвучуючи рішення голови держави, наголосив, що кандидатура Володимира Хоменка вибрана не випадково. «Президент керувався насамперед тим, що ця людина добре обізнана з соціально-економічним станом та суспільно-політичною ситуацією в Криму, а також має великий досвід роботи в правоохоронних органах», — сказав Бондар.

За його словами, Віктор Ющенко доручив своєму новому представникові в автономії домогтися наведення порядку в земельній сфері до кінця року і зупинити самозахоплення земель. Зокрема, Президент вимагає ввести прозорі механізми розподілу кримської землі через систему аукціонів, щоб не допустити перетворення Південного берега Криму на дачний масив для забезпечених людей.

Звістку про призначення Володимира Хоменка в Криму зустріли досить неоднозначно

Преса відзначає, що на його представленні були присутні і прем’єр Віктор Плакида, і спікер Анатолій Гриценко. Останній навіть заявив, що сподівається на «добрі, дружні стосунки» з Володимиром Хоменком, і пообіцяв із ним співпрацю.

Водночас представники сімферопольського Меджлісу заявили, що не очікують ефективної діяльності новопризначеного представника Президента, зважаючи на результати його попередньої діяльності як начальника міліції. Тоді йому не вдалося встановити контакт із кримськими татарами та їхніми лідерами.

Водночас місцеві журналісти називають призначення Хоменка черговим неприємним сигналом Києва місцевому керівництву. Адже новий представник, як і попередні, — Геннадій Москаль і Віктор Шемчук — силовик.
XS
SM
MD
LG