Доступність посилання

ТОП новини

Один із південно - корейських заручників убитий талібами у Афганістані


Василь Зілгалов Прага, 26 липня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – За повідомленнями офіційних чинників афганської влади в Кабулі, один із 23 південно-корейських заручників - талібів ними ж убитий. Це сталося тому, що за словами представника Талібану, влада у Кабулі не виконала їхніх умов. Тим часом, південно-корейські офіційні особи намагаються отримати підтвердження про звільнення кількох із загаданих заручників американськими військовими.

Представник Талібану Мохамад Юсеф Ахмаді заявив Радіо Свобода, що таліби вбили одного з 23 південно - корейських заручників, захопленого 19 липня, бо влада у Кабулі не виконали їхніх вимог. Він також попередив про нові жертви серед південно-корейців, якщо вимоги Талібану не будуть виконані негайно. Офіційні афганські чинники також повідомили про загибель одного із південно-корейських заручників.

Повідомляється, що захоплені є чи не найбільшою групою заложників від початку війни з 2001 року. Всі 23 південно-корейські заручники співробітники християнської гуманітарної місії, з них 18 жінки і лише 5 чоловіки, захопили їх таліби 19 липня в центральній області Газні з автобуса. Талібан намагався вийти у переговорах прямо на представників Сеула, вимагаючи вивести корейський військовий не бойовий контингент з Афганістану.

Талібан вимагає випустити 23 своїх ув’язнених

Губернатор області Газні Міраджудін Паттан заявив з цього приводу Радіо Свобода: «Талібан вимагає випустити 23 своїх ув’язнених, але назвав нам лише 8 імен. Ми попросили, щоб вони назвали всіх, і тоді ми зможемо вирішити. Ми також хочемо їм нагадати, що світ знає, що афганці не беруть у заручники жінок. Це суперечить законам шаріату, це суперечить кодексу честі пуштунів, афганців. Це суперечить всім афганським традиціям, а також і гуманітарним принципам».

Ще з понеділка представник міністерства внутрішніх справ Афганістану Абдлухаді Халед сказав, що викрадачі заручників не висловлювали якихось зрозумілих вимог.

Також повідомляється, що у відповідь на кризу із заручниками, південнокорейський уряд повторив, що запланував виведення свого 200-членного інженерно-медичного контингенту з країни до кінця цього року.
XS
SM
MD
LG