Доступність посилання

ТОП новини

Представники Конгресу США сподіваються, що позачерговi парламентськi вибори в Українi будуть успiшними


Про це конгресмен Елсі Гестінгз заявив у п’ятницю в Києві на прес-конференції представників США в Парламентській асамблеї ОБСЄ: «Ми хочемо побажати цій країні успіху у виконанні політичної угоди, якої було досягнуто 27 травня, і успішно провести вибори 30 вересня». Керівник МЗС Іспанії Мігель Анхель Моратінос, який головує в ОБСЄ, сказав, що ця організація дивиться на дострокові вибори в Україні з оптимізмом. Президент України під час зустрічі з конгресменами зосередив увагу на подальшій європейській, євроатлантичній інтеграції і вирішенні політичних проблем.


Про це конгресмен Елсі Гестінгз заявив у п’ятницю в Києві на прес-конференції представників США в Парламентській асамблеї ОБСЄ: «Ми хочемо побажати цій країні успіху у виконанні політичної угоди, якої було досягнуто 27 травня, і успішно провести вибори 30 вересня».

У свою чергу, сенатор, вiце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Бенджамин Кардiн повiдомив на прес-конференцiї, що США готовi допомогти Українi, щоб «майбутнi вибори були вiльними й чесними».

Водночас Кардін назвав серйозною проблему корупцiї в Українi.

За словами сенатора Кардіна, в четвер пiд час зустрiчi Президента України з делегацiєю Конгресу США, Вiктор Ющенко дав чiтко зрозумiти, що не може передбачати результату виборiв. Водночас, на думку американського сенатора, заява Президента про те, що в майбутньому парламентi представники рiзних полiтичних сил мають вести активнi дiалог, є «надихаючим».

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Йоран Леннмаркер повідомив на сесії, що спостерігачі від Асамблеї візьмуть участь у спостереженні за виборами, і подякував за запрошення.

А нинішній голова Організації з безпеки і співпраці в Європі заявив, що ОБСЄ зробить для участі своїх спостерігачів у виборах усе необхідне.

Міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос, який головує в ОБСЄ, у своєму виступі на сесії додав, що ця організація дивиться на дострокові вибори в Україні з оптимізмом.

Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками Конгресу США у четвер зосередив увагу на подальшій європейській, євроатлантичній інтеграції і вирішенні політичних проблем, повідомляє прес-служба Президента.

За словами Віктора Ющенка приєднання України до євроструктур «є ключовим національним пріоритетом».

Глава держави при цьому акцентував увагу конгресменів, що для України стосунки зі США є стратегічними і зараз вони набирають особливої ваги: «Наша стратегічна мета – це європейська Україна, Україна, інтегрована в європейські процеси, асоційована в політичні процеси світу». За словами Президента, ця тема не є простою, втім, він особисто та його команда роблять все, «щоб ця дорога наблизилася».

Конгресмени США планують у рамках 16 сесії ПА ОБСЄ провести двосторонню зустріч зі своїми колегами з України, Росії й Казахстану.

16 щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбувається у Києві з 5 по 9 липня.

В її роботі беруть участь делегації з 52 країн.

Матеріали до теми:

• «Я запрошував російського посла до дискусії, але він... просто не прийшов» – американський конгресмен Елсі Гестінгз в інтерв''ю Радіо Свобода

• 16 сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ розпочалася
XS
SM
MD
LG