Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ і миротворці розслідують інформацію щодо порушення російськими літаками повітряного простору Грузії


Раніше міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі заявив, що два російські військові літаки у понеділок перетнули грузинський повітряний кордон.

Раніше міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі заявив, що два російські військові літаки у понеділок перетнули грузинський повітряний кордон.

Один з них випустив керовану ракету неподалік Тбілісі, яка, однак, не розірвалась.

Заступник міністра оборони Грузії заявив, що влада має беззаперечні докази цих заяв: «Радари підтверджують, що літаки влетіли в грузинський повітряний простір. Ракета, що не розірвалась, дозволила нам точно визначити її тип і дала підставу думати, що її випустили саме з літаків, які порушили повітряний простір Грузії».

За його словами, ракету могли випустити лише три типи літаків, жодного з яких немає у військово-повітряних сил Грузії.

Речник російських ВПС звинувачення грузинської сторони відкинув: «Літаки російських військово-повітряних сил у понеділок вдень, ввечері, вночі, сьогодні вранці жодних польотів в даному районі не виконували, кордон суверенної держави Грузія не порушували».

Минулого року відносини між Росією і Грузією погіршились, коли російська сторона заборонила імпорт низки грузинських продуктів, а Грузія ненадовго затримала кілька російських офіцерів за підозрою у шпигунстві.

Матеріали до теми:

• Грузинський міністр звинувачує Росію в агресії
XS
SM
MD
LG