Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ оскаржуватиме відмову ЦВК зареєструвати ініціативні групи зі збору підписів за проведення конституційного референдуму


Про це лідерка блоку Юлія Тимошенко заявила у суботу на брифінгу, повідомивши, що БЮТ підготував позов до Окружного адміністративного суду Києва.


Про це лідерка блоку Юлія Тимошенко заявила у суботу на брифінгу, повідомивши, що БЮТ підготував позов до Окружного адміністративного суду Києва.

«Ми йдемо сьогодні до суду i розраховуватимемо на те, що суд здатен працювати на боцi людей, i проситимемо, щоб це питання було розглянуте як позачергове», – сказала Юлія Тимошенко.

Члени ЦВК від Партії регіонів «отримали інструкцію» «за жодних обставин не голосувати» за реєстрацію ініціативних груп, заявила Юлія Тимошенко. Вона також зазначила, що здивована позицією членів ЦВК від «Нашої України», які, за її словами, «скоординували» свої дії з членами комісії від Партії регіонів.

Напередодні, близько півночі з п’ятниці на суботу, 9 членів Центрвиборчкому проголосували за відмову в реєстрації перших трьох ініціативних груп для збирання підписів за референдум про зміни до Конституції, який хоче провести БЮТ.

Сумніви в членів ЦВК викликала відповідність Конституції дев’яти питань, які Блок Юлії Тимошенко прагне винести на референдум одночасно з достроковими парламентськими виборами 30 вересня.

БЮТ пропонує питання про вибір між президентською і парламентською формою правління в Україні, про обрання і відкликання суддів народом, про розширення прав місцевого самоврядування, про скасування недоторканності всіх вищих керівників держави, народних депутатів і суддів, а також про позбавлення їх усіх пільг, про надання конституційного статусу парламентській опозиції, про позбавлення мандатів депутатів усіх рівнів, які порушили обіцянки перед народом, та про спрощення процедур проведення референдумів.

У п’ятницю збіг 15-денний термін, у який ЦВК повинна була почати процедуру реєстрації ініціативних груп цього референдуму.
XS
SM
MD
LG