Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК у суботу зареєструвала блок «Наша Україна – Народна самооборона», партію «Всеукраїнське об’єднання „Свобода“» та Блок Литвина


Виборча кампанія стартувала 2 серпня, а дострокові вибори до Верховної Ради призначено на 30 вересня.

«Наша Україна – Народна самооборона»

За прийняття проекту постанови про реєстрацію блоку «Наша Україна – Народна самооборона» одноголосно проголосували всі 14 присутніх на засіданні членів комісії.

Комісія зареєструвала 401 кандидата в депутати Верховної Ради від НУ-НС.

При цьому ЦВК визнала виключеними з виборчого списку 47 кандидатів, оскільки вони вчасно не надали згоду балотувалися у народні депутати від блоку.

Крім цього, ЦВК ухвалила рішення щодо реєстрації представника НУ-НС у комісії Романа Зварича.

«Всеукраїнське об’єднання „Свобода“»

За прийняття проекту постанови про реєстрацію партії «Всеукраїнське об’єднання „Свобода“» на вибори Верховної Ради проголосували 13 членів ЦВК.

Комісія зареєструвала 257 кандидатів з 407 запропонованих.

ЦВК відмовила у реєстрації 150 кандидатам в депутати від ВО «Свобода».

116 осіб не були зареєстровані у зв’язку з неналежно оформленими документами. Однак, у разі виправлення помилок вони матимуть можливість бути допущеними до участі у виборах.

Інші 34 особи не дали згоду на те, щоб балотуватися у депутати, тому вони вважаються виключеними з виборчого списку ВО «Свобода».

Крім того, ЦВК зареєструвала Олександра Башука представником ВО «Свобода» у ЦВК.

Блок Литвина

За прийняття проекту постанови про реєстрацію кандидатів у депутати від Блоку Литвина проголосували 13 членів ЦВК, один утримався.

Центральна виборча комісія не зареєструвала 6 кандидатів у народні депутати від Блоку Литвина. Із 6 незареєстрованих осіб 5 неналежно оформили свої виборчі документи, а 1 особа не дала згоду бути кандидатом у депутати.

**** Виборча кампанія стартувала 2 серпня, а дострокові вибори до Верховної Ради призначено на 30 вересня.
XS
SM
MD
LG