Доступність посилання

ТОП новини

Центрвиборчком сформував усі 225 окружних виборчих комісій


Половина складу кожної окружної комісії – 9 осіб із 18 – представляє блоки «Наша Україна» і БЮТ, друга половина – коаліційні партії: «регіони», соціалістів і комуністів. За це проголосували в понеділок 14 із 15 членів ЦВК.

Половина складу кожної окружної комісії – 9 осіб із 18 – представляє блоки «Наша Україна» і БЮТ, друга половина – коаліційні партії: «регіони», соціалістів і комуністів.

За це проголосували в понеділок 14 із 15 членів ЦВК.

Раніше Соціалістична партія оскаржила в суді висування членів тервиборчкомів від БЮТ і «Нашої України» на тій підставі, що на момент початку виборчого процесу ці фракції юридично перестали існувати, а повноваження депутатів були достроково припинені.

Закон про вибори народних депутатів передбачає формування виборчих комісій партіями та блоками, що мають свої фракції у поточному складі Верховної Ради.

Але, як зазначила раніше в понеділок заступниця голови Секретаріату і представниця Президента в Центрвиборчкомі і Конституційному Суді Марина Ставнійчук, хоча суд прийняв до розгляду адміністративний позов СПУ, він не заборонив ЦВК вчиняти ті чи інші дії на забезпечення цього позову.

Прес-служба СПУ повідомила, що Окружний адміністративний суд у Києві розгляне її позов про неможливість участі представників БЮТ і «Нашої України» в формуванні виборчих комісій у вівторок.

У понеділок збігав термін, у який Центрвиборчком мав завершити формування окружних виборчих комісій.
XS
SM
MD
LG