Доступність посилання

ТОП новини

Росія відкидає висновки міжнародних експертів про літак, який скинув ракету на Грузію, і блокує розгляд справи в Раді Безпеки ООН


Російські експерти, які прибули в четвер до Тбілісі, заявили, що дані грузинської сторони про «ракетний інцидент» непереконливі. Водночас у Нью-Йорку постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що його країна заблокувала в Раді Безпеки ухвалення заяви щодо «ракетної справи».

Російські експерти, які прибули в четвер до Тбілісі, заявили, що дані грузинської сторони про «ракетний інцидент» непереконливі.

За їхніми словами після зустрічі в Міністерстві оборони Грузії, вони не можуть розглядати грузинські дані як «достатню доказову базу».

Водночас російська делегація подала Грузії власні дані, які, на думку посла МЗС Росії з особливих доручень Валерія Кеняйкіна, мають довести відсутність підтверджень того, що повітряний простір Грузії порушили з боку Росії.

Тим часом Міністерство закордонних справ Грузії відкинуло в четвер заяви Росії, що її літаки не літали під час інциденту в його місцевості.

Як мовиться в офіційному коментарі грузинського зовнішньополітичного відомства, на сайті Міністерства оборони Росії є інформація цілком протилежного змісту – що якраз у той час на території Північнокавказького військового округу, яка межує з Грузією, відбувалися великомасштабні навчання за участі військово-повітряних сил.

Водночас у Нью-Йорку постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що його країна заблокувала в Раді Безпеки ухвалення заяви щодо «ракетної справи».

Проект такої заяви подали в четвер США.

У середу група міжнародних експертів підтвердила, що літак, який 6 серпня скинув ракету на Грузію, прилетів із Росії.

Півтора тижня тому невідомий військовий літак скинув над територією Грузії потужну протирадіолокаційну ракету російського виробництва, яка не вибухнула.

У Тбілісі стверджують, що літак був російський і порушив грузинський повітряний простір із боку Росії.

Москва заперечує ці звинувачення.
XS
SM
MD
LG