Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна – Народна самооборона» і Віктор Янукович проти конституційного референдуму в тому вигляді, як його хоче провести БЮТ


Керівник виборчого штабу блоку «НУ-НС» Віктор Балога вважає, що проводити референдум про зміни до Конституції разом із виборами 30 вересня не варто. За словами Балоги, «експрес-метод» готування нової редакції Конституції може «обернутися серйозними помилками». При цьому він наголосив, що «НУ-НС», як і БЮТ, виступає за розробку нової редакції Конституції і її широке всенародне обговорення. Прем’єр-міністр Віктор Янукович тим часом висловив у понеділок думку, що перед проведенням референдуму про зміни до Конституції головні політичні сили мають провести між собою консультації.


Керівник виборчого штабу блоку «НУ-НС» Віктор Балога вважає, що проводити референдум про зміни до Конституції разом із виборами 30 вересня не варто.

За словами Балоги, який є водночас головою Секретаріату Президента, «експрес-метод» готування нової редакції Конституції може «обернутися серйозними помилками».

На думку Балоги, зміни до Основного Закону треба опрацьовувати на основі глибокого аналізу і української державотворчої практики, і світового конституційного права.

При цьому він наголосив, що «Наша Україна – Народна самооборона», як і Блок Юлії Тимошенко, виступає за розробку нової редакції Конституції і її широке всенародне обговорення.

Прем’єр-міністр України тим часом висловив у понеділок думку, що перед проведенням референдуму про зміни до Конституції головні політичні сили мають провести між собою консультації.

Як сказав Віктор Янукович, потрібно попрацювати над тим, щоб такий референдум сприяв об’єднанню України і вирішенню «болючих питань», які в ній існують.

На думку прем’єра, треба створити робочу групу з представників різних політичних сил і гілок влади, яка б розглянула питання для такого референдуму.

Водночас Янукович вважає, що проведення референдуму і невдовзі після виборів могло б дестабілізувати становище в Україні.

Президент Віктор Ющенко раніше заявляв, що конституційний референдум треба проводити у визначені законом терміни, тобто не раніше як через три місяці від оголошення ініціативи про нього.

Центральна виборча комісія в понеділок відмовила в реєстрації ще 295 ініціативним групам для збирання підписів за проведення референдуму про зміни до Конституції, що його Блок Юлії Тимошенко хоче провести разом із виборами 30 вересня.

Таким чином ЦВК відмовила вже 332 таким групам; за словами лідерки блоку, загалом їх 800.

Юлія Тимошенко повідомила в понеділок, що її блок уже оскаржив у суді перші відмови.

Матеріали до теми:

• Центрвиборчком відмовив у реєстрації ще 295 ініціативним групам конституційного референдуму БЮТ
XS
SM
MD
LG